[VCSE-LevLista] Legyél Te is VCSE-tag! :-)

szilard.csizmadia at dlr.de szilard.csizmadia at dlr.de
2012. Dec. 29., Szo, 18:58:00 CET


Kedves Ismerősünk, Barátaink!


Vannak itt a levlistán olyanok, akik még nem tagjai a VCSE-nek; és vannak olyan tagok is, akik még nem fizették be a jövő évi tagdíjat (de nem késtek el vele, a határidő 2013. jan. 31., részletes információk a levél végén vannak a tagdíjbefizetésről.) A nem-tagoknak szól ez a levél főleg, de szabadon továbbküldhető mindenkinek, aki érdeklődik a csillagászat, az egyesületi tagság lehetőségei iránt!



Tisztelettel meghívunk Téged, hogy legyél a Vega Csillagászati Egyesület tagja!



Mindenkit, aki csak egy picit is érdeklődik a csillagászat, a Természet, a Világegyetem szépségei és tulajdonságai iránt, várunk a VCSE tagjai közé, közelről és távolból egyaránt! Ha tudsz valakiről, aki ismerőseid közül szintén hasonló érdeklődésű, kérjük, juttasd el hozzá ezt a felhívást.



Az egyesületi tagok adnak és kapnak tagságukkal.



A tagok tagdíjukkal támogatják nemcsak szóban, de tettel is jó célok megvalósítását. A tagdíjak komoly mértékben hozzájárulnak ahhoz, hogy fiatalok csillagászati nyári táborozását kedvezményesen valósítsuk meg, sőt, az ifjúsági csillagászati cikkírói pályázat első helyezettje ingyenesen, második és harmadik helyezettje 50-50% kedveménnyel jöhet a táborba. A családok mai helyzetében fontos, hogy a tehetséges és a csillagászat, természettudományok iránt érdeklődő fiatalokat, az utánpótlás-nevelést így is támogassuk. Ugyanígy fontos, hogy az évente több tucat alkalommal tartott távcsöves bemutatóinkon és csillagászati ismeretterjesztő előadásokon küzdjünk az áltudományok térhódítása ellen, és szakszerű ismeretekhez jutassunk mindenkit, kortól függetlenül. Ezek a rendezvényeink ingyenesek!



Ugyanígy hozzájárulnak a tagdíjak távcsövek, meteorkamerák beszerzéséhez és fejlesztéséhez, amiket tagtársaink kikölcsönözhetnek: a tagdíjjal itt egyszerre ad és kap valaki. Az Egyesületnek több távcsöve is van, amelyek kölcsönözhetők.



Havonkénti összejöveteleinken (amikhez ki se kell mozdulni, mert az Internet segítségével lehet rajta részt venni, akár otthonról is, vagy utólag meghallgatni az összejövetel felvételét), lapunkból, előadásainkból lehet tájékozódni, továbbképezni magunkat, megosztani eredményeinket egymással, és így a tagok létrehoznak egy élő, értelmes emberekből álló közösséget, amelyet az Univerzum szépségei nyűgöznek le!



A semmilyen kötelezettséggel, csak a szerény összegű tagdíj befizetésével járó tagsággal azt is kifejezi valaki, hogy fontosnak tartja az olyan célokért való küzdést, mint pl. a fényszennyezettség-elleni küzdelem. Ha csak egyes amatőrök vannak, azokra nem fog odafigyelni senki, és az égbolt fokozatos romlásának lehetünk majd tanui. Ha viszont fel tudjuk mutatni, hogy milyen sokan vagyunk, és e közösség valóban sok embert képvisel, akkor jobban odafigyelnek ránk a döntéshozók. Volt már rá példa, hogy a Vega Csillagászati Egyesület el tudta érni, hogy Zalaegerszegen a diszkivilágítás mértéke ne növekedjen. E cél mindannyiunké, de az a szép, ha a magunkénak érzett cél megvalósítását nem hagyjuk másokra, hanem támogatjuk kisebb-nagyobb módon! Hasonló mondható el arról, hogy mit gondolunk arról, hogy több amatőrcsillagászra, több tudósra, több művelt és értelmes emberre lenne szüksége hazánknak: a VCSE tagjai közül több olyan fiatal kapott már indíttatást arra, hogy csillagásznak tanuljon (jelenleg is szerte Európában több olyan csillagász dolgozik, aki a VCSE-ben kezdett el ismerkedni az égbolttal), mérnöknek menjen, vagy más műveltséget szerezzen magának, netán ne csak fellángolásból, hanem egy életen át foglalkozzon amatőrcsillagászattal, elmélkedjen értelmes kérdéseken, gondolkozzon másképp a világról. Egy ilyen közösség támogatása a tagdíj kis összegével, a tagság erkölcsi támasztékával jelentősen segíti azok lelkesedését, akik szervezik az egyesületi életet. Ezen felül – kizárólag önkéntes alapon – mindenki előtt nyitott a lehetőség, hogy csatlakozzon saját tehetségével és idejével a szervezőmunkához, akár egyesületi tisztséget is vállalva.



A VCSE-tagság nem zárja ki, hogy valaki másutt is legyen egyesületi tag. A VCSE együttműködik más hazai és külföldi társegyesületekkel.



A rendes tagok (18 év felett) önként választhatnak, hogy mekkora összeggel kívánják e jó célok megvalósulását támogatni: évi 500.- Ft-tal, 2000.- Ft-tal, esetleg önkéntesen ennél is nagyobb összeggel. Aki nehezebb helyzetben van, nyugdíjas, családos, munkanélküli, egyetemista vagy doktorandusz, vagy távolabb lakik, az nyugodtan fizesse a kisebb összeget; aki pedig képes és szeretné, a nagyobb összegű tagdíj befizetését vállalhatja. Az ifjúsági tagok (18 év alattiak) 500.- Ft összegű tagdíjat fizetnek egy évre.



De a tagsággal más is jár. Minden egyesületi tag részt vehet programjainkon, amelyre időben meghívást is kapnak. A nyári tábor részvételi díjából kedvezményt kapnak (rendszerint a tagdíj összegénél nagyobbat). E nyári táborok nemcsak a jó hangulat, az értelmes beszélgetések, és a még érdekesebb csillagászati előadások színterei is, hanem éjszaka távcsövekkel fedezzük fel az Univerzumot, és segítünk a távcsővek használatát elsajátítani. Elektronikusan és postán kapják tagjaink negyedévente a VEGA c. amatőrcsillagászati lapot, amely Magyarország egyik legszínvonalasabb ilyen kiadványa. Természetesen publikálhatnak is benne ismeretterjesztő, (amatőr)csillagászati, csillagászattörténeti témában. E fontos információforráson kívül elektronikusan kapnak csillagászati almanachot évről-évre. Részt vehetnek a közgyűléseken, ott befolyásolhatják pl., hogy melyik amatőrcsillagász kapjon kitüntetést – vagyis hogy a közösség elismerését kinek adjuk. Ezen felül egy kellemes, jó társaságba kerül, ahol a havonta tartott Virtuális Csillagászati Klub-összejöveteleken beszélgetünk érdekes csillagászati témákról: itt nagyon sok érdekes kérdés vetődik fel, és gyakran nagyon sokat tanul ezekből mindenki.



Aki szeretne tag lenni, kérjük, küldje el adatait a vcse at vcse.hu címre:



  *   név,

  *   lakcím,

  *   telefonszám,

  *   e-mail cím,

  *   skype-cím (ha van),

  *   születési dátum.



A tagdíjat be lehet fizetni banki átutalással a 75500258-10819342 -es bankszámlaszámra, vagy rózsaszín postautalványon a Vega Csillagászati Egyesület, 8900 Zalaegerszeg, Berzsenyi u . 8. postacímre, vagy személyesen nyári táborunkban, illetve távcsöves bemutatóinkon (ezek időpontja a www.vcse.hu<http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.vcse.hu&h=tAQF3SVNz&s=1> honlapunkon megtalálható).



Szeretettel várunk mindannyiotokat!



Akik már tagjaink, azok a 2013. évi tagdíjat 2013. január 31-ig legyenek szívesek a fenti módok egyikén befizetni.





Köszönettel,

Vega Csillagászati Egyesület
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://vcse.hu/pipermail/lista/attachments/20121229/8a151513/attachment.html>


További információk a(z) Lista levelezőlistáról